Saker att göra och inte göra i din städfirma

Om du ska lyckas riktigt bra med din städfirma så rekommenderar vi verkligen att du läser igenom dessa Do´s and Don´ts. Det kommer spara dig både tid, pengar och bekymmer som du kanske hade fått om du inte läst. Det är lätt att hasta sig in i sin städfirma då man startat med iver men det kan bli många misstag på vägen. Ta i alla fall med dig dessa tips för att undvika några fallgropar!

Använd dig inte av en förmedlare
Det finns en hel del förmedlingstjänster där ute på marknaden som sköter marknadsföringen åt dig. Oftast så låter det bättre än vad det faktiskt är och det kan sluta med att det bara står dig dyrt i din städfirma. Det bästa är att du försöker marknadsföra sig själv så gott det bara gå på de gratis medel som finns att använda sig av idag. På sociala medier kan du väldigt enkelt och väldigt billigt dela med dig av vad du erbjuder i din städfirma. Vänner kan dela och familj kan berätta om dig för kollegor och andra i er närhet som du inte känner direkt. Ordet sprider sig oftast ganska fort och du kan bli vida känd i ditt närområde med lite goda referenser.

Anställ inte familj
Det är så många som gör misstaget att anställa folk man är nära vänner eller släkt med och det är lika många gånger det går helt fel. Ska man anställa folk man känner så måste man kunna hålla sig professionell och förstå att jobbinsatsen inte har något att göra med er relation och det gäller från båda sidor. Det är lätt att blanda in gamla konflikter och kanske tro att man har mer rättigheter och mindre skyldigheter i sin prestation än vad andra kanske hade haft inom din städfirma. Om ni du nu ändå ska anställa en familjemedlem så se verkligen till att ni sköter det snyggt och när ni är på jobb så är det kollegemode som gäller.

Håll dig professionell till dina anställda
Relationen mellan chef och anställd kan vara svår och när du väl har anställda så se till att fokusera på de tjänster och prestationer som ni ska utföra inom yrket. Man kan ha det trevligt och skratta på en after work eller liknande men det påverkar ofta jobbinsatsen en hel del om man ska prata bort mycket tid på jobbet som kanske inte handlar om din städfirma.

Här var några små tips att förhålla sig till inom sin städfirma som kommer få den att flyta på enklare med professionalitet som standard. Att hålla på vissa principer kan göra att man kommer långt.