Så ofta bör du egentligen städa hemma

Ibland känns det som att du kanske inte gör annat än att plocka och städa hemma. Den känslan är du i så fall garanterat inte ensam om att ha och sanningen är att det finns vissa rekommendationer just när det gäller städning och hur ofta det bör ske. Vissa saker bör man göra dagligen, andra veckovis och några med längre mellanrum. Många väljer idag att anlita en städfirma för att underlätta, vilken kan vara en bra idé om man vill spara tid till annat.

Detta bör du göra varje dag

Den städning man bör göra på daglig basis i sitt hem är också sådant som ofta går av bara farten utan att man hinner tänka på det. Enkla saker som att plocka undan efter sig och slänga smutstvätt i tvättkorgen är fort gjort med för vissa saker krävs åtminstone lite ansträngning.

Givetvis ska man städa av köket efter matlagning, så som att torka av köksbänkar, diska eller ställa in i diskmaskinen och torka av spisen ordentligt. Även toaletten bör få sig en daglig rengöring och gärna handfatet också. För detta krävs kanske ingen expertis från en städfirma med däremot kan det vara bra att ha städskåpet utrustat med rengöringsmedel och olika trasor.

Städning som ska ske veckovis

Många väljer som sagt att anlita en städfirma och det ofta återkommande varje vecka. Till städmoment man bör utföra en gång i veckan hör dammsugning och svabbning av samtliga golvytor, byte av sängkläder och handdukar, rengöring av mikrovågsugn samt en ordentlig genomgång av badrummet.

Är man duktig på att hålla efter själv blir det inte sådär smutsigt hemma så att det nästan känns jobbigt att ta tag i. Tillhör man en av dom som är sämre på att städa ordentligt kanske det är en god idé att faktiskt anlita en städfirma.

Insatser med längre mellanrum

Vissa saker behöver man inte göra så ofta för att hemmet ändå ska kännas fräscht men visst finns det sådana saker också. Putsa fönstren är ett exempel, något som många gör inför jul och innan sommaren, och som också är populärt att anlita en städfirma till.

Även vitvaror som disk- och tvättmaskin behöver rengöras ibland, samt eventuell torktumlare. Dessutom ska man rengöra det städredskap som man kanske använder oftast – dammsugaren. Man ska även lägga lite kärlek på kyl och frys, både genom att rensa ut sådant som är gammalt men också torka ur ordentligt så att inga bakterier växer och frodas.